Aj muži majú svoje dni. Potešte otca na Deň otcov štýlovým dreveným darčekom!

Otec? Ochranca, učiteľ, kouč. Keď dieťa spadne, opráši mu zadok a nechá ho to skúsiť znova. Tiež známy pod pojmami: najlepší kámoš a superhrdina! Deň otcov sa celosvetovo oslavuje už od zlatých šesťdesiatych. Vychádza vždy na tretiu nedeľu v júni a tento rok teda pripadá na 21. júna. V Česku sa tento deň ale neteší až tak veľkej obľube ako napríklad tradičné MDŽ alebo Deň matiek, a oteckovia tak majú smolu. Prekvapte svojho partnera drobným darčekom a ukážte mu, že práve on je ten najlepší otec na svete.

Nájsť ideálny darček pre otecka nie je žiadna veda – poznáte ho najlepšie zo všetkých a viete, ako rád trávi voľný čas, čo ho baví a aké sú jeho koníčky. Žiadneho muža neurazíte výrobkom z dreva. Drevo je prírodné, surové, skrátka chlapské. Či už váš otecko patrí ku kutilom alebo skôr k elegánom, drevený darček mu zaručene urobí radosť. Pre inšpiráciu sme vám pripravili zopár tipov.

 photo-of-man-holding-toddler-3932973

Existuje niečo viac sexi než chlap v kuchyni alebo pri grile? Dobrý kuchári iste ocenia blok na poriadne nože, drevené pomôcky na grilovanie na rodinnú barbecue oslavu či korbeľ na pivo. Pravý gurmán bude mať radosť zo setu na syry a sady na víno – a navyše tým poteší aj vás. A ak doma nemáte majstra šéfkuchára, ale maškrtný jazýček mu nechýba, prekvapte ho ráno raňajkami do postele.

 food-photography-breakfast-on-bread-illustration-196668

Šikovnému majstrovi, ktorý má rád svoj organizovaný chaos, môžete nenápadne vniesť trochu poriadku do dielne alebo garáže. Kúpte mu prútený kôš na drevo do krbu, box na náradie s nápisom „Náradie poriadneho chlapa“, a drevenou truhlu, ktorá schová veci, ktoré sa nikam inam nezmestia.

 Dřevěný box na nařádí-1000x665

Pokiaľ máte doma skôr vkusného kraváťáka, čo si potrpia na štýl, určite nič nepokazíte dreveným motýlikom, ktoré sú momentálne mimoriadne v móde a hodí sa pre každú príležitosť. Veľa poteší aj múdra vychytávka do kancelárie, treba praktický organizér a zakladač. Siahnuť môžete aj po originálnom darčeku s vlastným gravírovaním, taký štýlový stojan na mobil s vlastným menom nemá len tak niekto.

 boxes-of-wines-2664150

No a hlavne, či chcete potešiť otca, ktorý sa rád hrá so svojimi ratolesťami, kúpte mu darček, ktorý budú môcť využiť spolu. Nič nepokazíte drevenú stavebnicou alebo hlavolamom. U náročnejších hráčov môžete staviť na sadu kociek či sudoku. Fantázii sa medze nekladú!

 unnamed-3-1-1024x524

Tieto a mnoho ďalších drevených drobností budú skvelým darčekom pre všetkých oteckov. Ďalšie prírodnú inšpiráciu nájdete na Drevobox.sk.