Ako potešiť mamičku na Deň matiek? Drevený darček nikdy nesklame

Svoje mamičke by sme mali prejavovať lásku a vďaku každý deň po celý život. Jeden deň v kalendári je však k tomu ako stvorený. Áno, reč je o Dňu matiek, sviatku, ktorý sa oslavuje v rôznych dňoch po celom svete a vychádza z rôznych tradícií. Všetky však majú spoločné uctievanie ženy, bohyne matky, ktorá nám dala život. Hoci veľa sviatkov vzbudzuje medzi ľuďmi miernu aj väčšiu kontroverziu, čo sa týka Dňa matiek, ten je v Čechách bez výnimiek obľúbený.

Ak chcete svoje mamičke v tento špeciálny deň urobiť radosť drobným darčekom, tým pravým môže byť práve výrobok z dreva. Drevo je ako prírodná substancia teplé, vrelé a plné energie, a preto je ideálnym darčekom. Pripravili sme pre vás pár tipov na vhodné drevené darčeky ku Dňu matiek.

Milovníčku čaju môžete potešiť dreveným boxom na čaj, ktorý rovno naplňte jej obľúbenými čajovými sáčky. Ak vaša mamička holduje skôr dobrému vínu, radosť jej určite urobí elegantná sada na víno v drevenej kazete.

Žiadnu ženu neurazíte kvetinou, aj keby bola drevená. Z drevených zápichov a kvetín možno vyrobiť krásnu dekoráciu do kvetináča alebo na stôl. Ak má vaša mamička úctyhodnú zbierku šperkov, hodiť sa jej môže drevený stromček na šperky alebo krásna drevená šperkovnica.

Kreatívne ženu, ktorá rada šije, uctia krásnym dreveným boxom na šitie. Na pekné spomienky sú ako stvorené drevené rámčeky na fotky, ktoré ponúkame v rôznych tvaroch a veľkostiach. Na mnohé z nich je navyše možné gravírovať osobné odkazy a nápisy.

Drevo ale patrí aj do kuchyne. Milovníčku ázijskej kuchyne prekvapíte dreveným setom na sushi, ktorý okrem paličiek obsahuje tiež dve rohože na motanie ruličiek a špeciálne varešku na ryžu. Z ďalších drevených výrobkov do kuchyne môžete staviť napríklad na doštičku s nápisom "Najlepšia mamička" alebo drevenú sadu príborov.

Tieto a mnoho ďalších drevených drobností budú skvelým darčekom pre mamičky všetkých vekových kategórií. Ďalšie prírodnú inšpiráciu nájdete na drevobox.sk.