Ako zariadiť detskú izbu pre prváčika

Prešli ste si s vašou ratolesťou v apríli úspešným zápisom do prvej triedy a máte vďaka tomu doma predškoláka, ktorý si už teraz viac menej bude raziť cestu do po prvýkrát do školy?

Od teepee stanu k písaciemu stolu

Aj keď vaša malá slečna či mladý pán boli ešte nedávno dieťatkami, ich svet sa začína veľmi výrazne meniť a s tým sa menia aj ich potreby. Ešte pred nedávnom ste si pre svoje škôlkou povinné deti zariaďovali teepee stany pre vymedzenie ich súkromia a podporu budovania identity, teraz ale už je načase poohliadnuť sa po „dospeláckej“ posteli, skrini, písaciemu stolu a ostatným vybavením v detskej izbe pre školáka.

.

Domčekové postele pre malých aj veľkých

Základom detskej izby pre malého predškoláka je hlavne kvalitný písací stôl a posteľ. Chcete vašim malým budúcim školákom dopriať ešte jednu spomienku na vek, kde takmer nič nemuseli, venujte im ako predstupeň klasickú drevenú posteľ v tvare domčeka, ktorej skelet je vyrobený z masívneho borovicového dreva, ktoré môžete brúsiť a lakovať na rôzne farebné odtiene.

.

Bedničkový regál zaistí dostatok úložného priestoru

Okrem postele a písacieho stolu bude váš predškolák potrebovať väčšie množstvo priestoru na odloženie aktovky, učebnice, zošitov, pier a ceruziek, preto sa pri vybavovaní izby zamyslite aj nad úložným priestorom, a efektívnym a ekonomickým riešením sú regály a knižnice z drevených bedničiek. Bedničky vďaka svojej variabilite umožnia poskladať funkčnú knižnicu či regál alebo ich môžete použiť samostatne ako poličky na stenu. Vďaka masívnemu do hladka hobľovanému smrekovému drevu je bedničkový regál zdravotne neškodný, dokonca má aj atest, a môžu ho využívať aj deti s alergiou.

Nevyhnutné doplnky

Nezabudnite aj na to, že váš prváčik bude potrebovať svoj pracovný priestor vybaviť rôznymi doplnkami, ktoré nájdete v kategórií „Do kancelárie“. Deti určite ocenia sadu drevených pasteliek aj so strúhadlom v drevenom puzdre či drevený stojan na perá a ceruzky. Zamyslite sa ale aj nad tým, že váš školák bude spočiatku potrebovať zaviesť do svojej školskej prípravy poriadok a v tom mu ako nástroj skvele poslúži korková nástenka, na ktorú si bude môcť prichytiť pripomienky svojich úloh, školský rozvrh a ďalšie dôležité informácie, ktoré budete mať stále na očiach.

Múdro zorganizovaný pracovný priestor pomáha k dobrým školským výsledkom

Pre prehľadné uloženie písacieho náčinia a drobností, bez nich sa žiadny školák nezaobíde, zase skvele poslúžia drevené boxy a organizéry s viečkom či bez neho. Nie len prváci do nich skryjú všetko, čo by na ich stole spôsobovalo neporiadok a sťažovalo im sústredenie. Zároveň však potrebné veci zostanú po ruke. Chcete svojmu malému školákovi urobiť radosť a zároveň mu pripraviť milú spomienku, nechajte mu na organizér vypáliť dátum ich prvého školského dňa alebo inú informáciu, nad ňou sa po rokoch rád pousmeje. Na druhú stranu šesťročný cvrček stále ešte potrebuje veľa priestoru na hry a ešte viac pre hračky. Zariaďte mu na hračky praktickú sadu drevených boxov na kolieskach, ktorú neskôr využije na zošity a učebnice a prakticky s nimi porastie.