Krásne drevené Vianoce

Novembrové počasie nám pomaly ale isto dáva najavo, že pani Zima zavítala do našich krajov a svojim postupným zabývaním sa vnáša do našich životov nie len prvé mrazíky, ale aj myšlienky na blížiace sa Vianoce.

Ako budú toho roku vyzerať? A ako voniať?

Pokiaľ rovnako ako my milujete vôňu dreva, mohli by ste toho roku nechať umelé ozdoby spať v skriniach a dať prednosť ručnej práci, jednoduchosti a hrejivej atmosfére, ktoré v sebe drevo uchováva.

DREVENÝ BETLEHEM

Betlehem je neoddeliteľným symbolom Vianoc – miestom, kde sa zrodil malý Ježiško. A rovnako ako bol betlehem obyčajným prístreškom z niekoľkých drevených dosiek, aj náš vychádza z poctivej rezbárskej práce, ktorá odkazuje na skutočne ľudské kvality a prináša uvedomenie, že to, čo je najkrajšie nosíme v sebe, vo svojom srdci.

dreveny-betlem-iv-2-1000x665

DREVĚNÉ VIANOČNÉ OZDOBY

Betlehem ale nie je jediná prírodná dekorácia, na ktorú sa môžete v priebehu zdobenia vlastnej domácnosti spoľahnúť. Za vyskúšanie rozhodne stojí vyzdobiť stromček pomocou prírodných ozdôb. Krásne vyzerá napríklad sušené ovocie (citrón, pomaranč, jablko), celá škorica alebo drevené ozdoby – tie budú naviac krásne ladiť k drevenému betlehemu.

Kolekce ozdob3-1000x665

DREVĚNÉ DOPLNKY NA VIANOČNÝ STÔL

Chcete mať Vianoce s vôňou dreva ako sa sluší a patrí, nemusíte pri dekorovaní domova zostať iba u vianočných doplnkov. Nižšie vám prinášame hneď niekoľko tipov, ktoré váš domov zjednotia a dodajú u ten správny šmrnc!

DREVĚNÁ PODLOŽKA

Chcete svoje vianočné stolovanie niečím obzvláštniť? Použite drevenú dekoráciu k dotvoreniu celkovej domácej atmosféry. Jednou z možností je zapojenie drevených podložiek, na ktoré môžete položiť jedálny servis. Keďže sa drevené podložky predávajú v mnohých veľkostiach, môžete ich využiť nie len ako prestieranie pod taniere, ale aj ako odkladací priestor pre misu so šalátom alebo poháre.

SVIETNIKY Z DREVA

Svetlo sviečky je nádherným detailom štedrovečernej večere. S použitím drevených svietnikov bude svetlo sviečky vydávať hrejivý nádych a krásne doplní svit prírodného adventného venca. Drevené svietniky sa dajú zohnať v rôznych veľkostiach, materiáloch a tvaroch, takže sa ľahko zaradia do akéhokoľvek interiéru.

VIANOČNÝ VENIEC

Čo by boli Vianoce bez vianočného venca, že? A čo si ho tak toho roku vyrobiť za použitia prúteného základu a prírodných materiálov, ktoré ste použili na zdobenie stromčeku? Pokiaľ ste nič takéto ešte nerobili, rozhodne odporúčame vyskúšať. Do tvorby adventného venca naviac môžete zapojiť aj malé deti a s použitím vlastne nasušených a nazbieraných maličkostí ešte naviac ušetríte.

TIP NAVIAC: DREVĚNÉ MENOVKY

Máte radi všetko premyslené do posledného detailu? Potom by sa vám mohli páčiť drevené menovky, ktoré zjednodušia zasadací poriadok a dodajú stolu nádych luxusu. Menovky sú naviac vyrábané na mieru, takže sa nemusíte obmedzovať na predom pripravené šablóny.